Labdarúgás

2024.04.19. 18:30

A születésnapos Pancho Arénában csak a három pont adna megnyugvást

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton a Puskás Akadémia vendégeként lép pályára a Paksi FC a tizedik születésnapját ünneplő Pancho Arénában. Az atomvárosiak célja a második hely megtartása és a felcsútiak leszakítása.

Berg Sándor

Könyves Norbert góljára Felcsúton is nagy szükség lenne

Fotó: Molnár Gyula

Ki, ha nem a felcsútiak ellen?

Nincsen jó passzban a Paks, ez kijelenthető, hiszen a teljes NB I-es mezőny leghosszabb vereségsorozatával „büszkélkedhet” az egylet, amely – a sereghajtó, fél lábbal már NB II-es Mezőkövesddel együtt – a legrosszabb formában lévő csapata is egyben. A legutóbbi tizenöt pontból csak egyet sikerült megszerezniük a zöld-fehérek, akiknél a Debrecen elleni 1–1-es döntetlen után valami megtört.

Azzal a ponttal biztosította be matematikailag is bennmaradását a PFC, majd a következő négy meccsét kivétel nélkül elveszítette.

Köztük volt a Fehérvár elleni (1–2) múlt heti ezüstderbi is, így riválisukkal szemben a tizenegy pont előnyükből tízet leadtak az atomvárosiak, akik ha ma a Puskás Akadémia ellen sem nyernek, utólag a felcsúti meccset akár bronzderbinek, de sorsdöntőnek biztosan hívhatjuk majd. Bognár György irányítása alatt ugyanakkor fekszik a Puskás Akadémia játéka a paksiaknak, a nemrég szerződést hosszabbító trénerrel az eddigi tíz bajnokiból hetet megnyertek. A sikerek között voltak olyan emlékezetes mérkőzések, mint a hazai 6–2, amin Hahn János négy gólt szerzett, vagy az idegenbeli 6–1-es kiütés.

A csapat játéka viszont mára megváltozott, de a szezon során eddig mindkét egymás elleni mérkőzését (idegenben 2–0, otthon 2–1) a PFC nyerte. Ezúttal egy szenvedős, vért izzadó, kicsikart győzelem is nagyot lendítene Böde Dánieléken, hiszen amellett, hogy megtartanák második pozíciójukat, tíz pontra hizlalnák előnyüket a Puskással szemben, ami négy fordulóval a bajnokság vége előtt több, mint megnyugtató lenne. 

Ellenkező esetben viszont előfordulhat, hogy mindent, amit a 24. fordulóig felépített a Paks, azt a szezon hajrájában lerombolja.

OTP Bank Liga, 29. forduló
Puskás Akadémia–Paksi FC
Felcsút, Pancho Aréna, szombat, 15.30 óra. Tv: M4 Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában