Katasztrófavédelem

2024.05.01. 13:55

Tudásukat, tapasztalataikat osztották meg

Online tartott konferenciát a katasztrófavédelem, több száz résztvevővel.

Révészné Hanol Erzsébet

Az online térben zajlott a konferencia Fotó: Tolna VMKI

Több mint háromszázan vettek részt a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság virtuális térben tartott konferenciájához. A Polgári Védelmi Munkaműhely elnevezésű rendezvényt hatodik alkalommal tartották meg hétfőn.

Az online konferencia kezdéseként dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az előadássorozat résztvevőit és nyitotta meg a rendezvényt. A témák között szerepelt egyebek mellett a HUNOR mentőszervezet tavalyi bevetése a törökországi földrengés helyszínén, illetve a segítségnyújtás más formái katasztrófa sújtotta övezetekben. Szó volt az éghajlat-változásból adódó kihívásokról, a digitalizációról, a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről és a kárfelmérés, valamint a helyreállítás módjairól.

Az előadásokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a vármegyei igazgatóságok szakemberei, továbbá egyetemi oktatók tartották. Az eseménynek külföldi előadói is voltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában