Gasztronómia

2024.04.23. 18:10

Kiváló pörköltként végezték a kakasok Kaposszekcsőn

Kakasfőző versenyt rendeztek az elmúlt hétvégén Kaposszekcsőn.

Révészné Hanol Erzsébet

A Kokaspajta Vendégház szervezésében második alkalommal tartottak Kakasfőző versenyt a hétvégén Kaposszekcsőn. A baráti hangulatú gasztronómiai megmérettetésre tizenhárom csapat nevezett, a helyi és a környékbeli gárdák mellett szegedi és felvidéki társaságok is.

Fotó: Facebook

Főleg különböző ízvilágú pörköltek készültek, a köreteket tekintve pedig igazán változatosnak bizonyult a felhozatal. A nokedli és a kenyér mellett volt, aki polentával, más medvehagymás szalaggombóccal kínálta az étket – mondta el Badáczy-Csiba Zsuzsanna polgármester, aki az ételeket értékelő zsűriben is helyet foglalt. Több szempont alapján pontoztak, azok alapján alakult ki a végeredmény, és tavalyi győzelmét megismételve, idén is a Szegedről érkezett csapat nyert. A fődíj mellett pedig különdíjakat is osztott a zsűri.

Fotó: Facebook

Az egész napos kikapcsolódás során zenés műsorok, gyermekprogramok – például állatsimogató, légvár és arcfestés –, valamint retró buli garantálta a felhőtlen szórakozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában