Teol podcast

2024.04.22. 16:07

Belügyminiszteri elismerésben részesült Orsós Zoltán

A rendőrség számára jeles napnak számít április 12-e, mert 2011-ben ezen a napon jött létre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, így azóta ez a bűnmegelőzés napja.

Szepesi László

A bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő tevékenysége és együttműködése elismeréseként dr. Pintér Sándor belügyminiszter dicséretben részesült (A szerző fotója)

Az Országos Rendőr-főkapitányság auditóriumában ünnepség volt idén is e jeles napon, s ott Orsós Zoltán rendőr őrnagyot, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának kiemelt főelőadóját is kitüntették. Rétvári Bence miniszterhelyettestől, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától és Hatala Józseftől, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökétől a belügyminiszter dicséretét, s egy emléktárgyat, egy márkás órát vehetett át. 

Orsós Zoltán bő két évtizede lett rendőr, s mert akkoriban dr. Soczó László megyei rendőrfőkapitány, a bűnmegelőzés jegyében, az országban elsőként, együttműködést kezdeményezett a megyei roma kisebbségi önkormányzattal, szinte természetes volt, hogy a cigány származású rendőr ebben az együttműködésben feladatot kap. Vele beszélgetett Szepesi László. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában