Labdarúgás

2024.05.05. 17:59

A 6. perctől emberhátrányban játszó Paks egy ponttal távozott Kecskemétről (galériával)

Hősiesen védekezve gól nélküli döntetlent játszott a Paksi FC a Kecskeméti TE vendégeként az OTP Bank Liga 31. fordulójában, a megszerzett egy ponttal pedig visszavette a második helyet a tabellán.

Berg Sándor

Szappanos Péternek nem kellett védést bemutatnia

Fotó: Dömötör Csaba

Az előző szezon ezüstérmesének otthonában volt jelenése a most futó idény második helyére hajtó Paksnak, amely úgy léphetett pályára a Kecskeméti Széktói Stadionban, hogy győzelem esetén bebiztosíthatja dobogós pozícióját a bajnokságban.

Ritkaságszámba menő, ha egy mérkőzésen mindkét csapat csak magyar játékosokat nevez a kezdőbe, az utolsó ilyen még 2022 októberében a Vasas–Paks (0–1) találkozó volt az NB I-ben. És ilyen volt ez a mostani is, igaz, nem sokáig voltak huszonketten a pályán, a Vágó Leventének hátulról, nyújtott lábbal odacsúszó Haraszti Zsoltnak ezért a megmozdulásáért a hatodik percben egyből villant a piros lap. A nem várt szituáció szerkezeti változást hozott az atomvárosiaknál, a kezdeti 3–5–2-es felállásról 4–5–1-re váltott Bognár György, Hahn Jánost pedig még az első félidőben lehozta, hogy Balogh Balázzsal stabilizálja a középpályát.

Szappanos Péternek nem kellett védést bemutatnia
Fotó: Dömötör Csaba

A bennmaradását az előző fordulóban bebiztosító Kecskemét emberelőnye és mezőnyfölénye csak labdabirtoklásban mutatkozott meg az első félidőben, a gólszerzés és a győzelem szándékával a szünetben két helyen is változtatott Szabó István. Pálinkás Gergő és Nikitscher Tamás beállításával nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a vendéglátó, mégis az előre merészkedő Belényesi Csaba előtt adódott a lila-fehér helyzete, a védő lövésébe azonban két paksi belevetődött.

Az utolsó negyedórára kijjebb merészkedett a Paks, amivel a Kecskemét előtt is nagyobb terült nyíl, így az addig eseménytelen találkozón némi focit is láthattak a kilátogató nézők. Gólt azonban nem, ami egy pontot jelentetett az emberhátrányban játszó atomvárosiaknak, akik ezzel visszavették a második helyet a Fehérvártól.

A bajnokságból még két forduló van vissza, Bognár György együttese a következő fordulóban Zalaegerszegre utazik, majd zárásként fogadja a már kiesett Kisvárdát, míg az egy ponttal mögötte álló székesfehérváriak Debrecenbe utaznak és vendégül látják a Diósgyőrt.

OTP Bank Liga, 31. forduló
Kecskeméti TE–Paksi FC 0–0
Kecskeméti Széktói Stadion, 2579 néző. V.: Rúsz (Tóth II., Becséri)
Kecskemét: Varga B. – Ilyinbor, Szabó A., Belényei – Májer (Nagy O., 60.), Helmich (Pálinkás, a szünetben), Vágó L. (Zsótér, 60.), Banó-Szabó (Szendrei Á., 86.), Zeke – Lukács D. (Nikitscher, a szünetben), Horváth K. Vezetőedző: Szabó István
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Vécsei, Papp K., Haraszti, Silye (Mezei, 90.) – Könyves (Böde, 68.), Hahn (Balogh B., 37.). Vezetőedző: Bognár György
Kiállítva: Haraszti (6.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!