TV-ajánló

2024.05.07. 20:17

Nick Franco az áldozat

A gazdag amerikai Lauren Staton Beverly Hills-ben él, és azt pletykálják róla, hogy hamarosan összeházasodik Nick Franco fiatal olasz szerencsejátékossal. 

Brunner Mónika

Peter Falk, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Azonban Laurennek egészen más tervei vannak. Egyszerűen elege van Nickből, és egy másik nővel, Lisával elhatározza, hogy elteszik láb alól a férfit. 
Lauren és Lisa sajnálatos módon sikerrel járnak: Nick meghal.

Az 1993-as epizód főszereplője a Peter Falk színész alakította Columbo hadnagy, aki az ügyben nyomoz. Mellette feltűnnek Faye Dunaway, Claudia Christian és Armando Pucci színészek is.

Az epizód egyedülállósága abban rejlik, hogy a Nehéz ügy című alkotást maga Peter Falk írta. Az egyik, talán elárulható csavar a sztoriban, hogy a filmben a gyilkosság elkövetői közül nem mindegyiket tartóztatja le.

Hogy mennyire tisztelik hazánkban is a 2011-ben elhunyt Peter Falkot, mi sem bizonyítja jobban, minthogy halála után három évvel Budapesten a krimisorozatban látható kutyájával együtt kiállították a szobrát. Peter Falk magyar gyökerekkel is rendelkezik, leszármazottja az 1828-ban született Falk Miksa magyar író-politikusnak.

Columbo/Nehéz ügy, amerikai krimi XII/61. rész, Jocky TV, 22 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában