Krimi

2024.05.07. 14:12

Alvó betegektől lopott a kórházi fosztogató, felvette a kamera (videó)

Három év börtönre ítélte az elsőfokú bíróság azt a férfit, aki április 23-án éjszaka mobiltelefonokat lopott egy budai kórházban.

Fotó: Shutterstock

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé a 36 éves budapesti elkövetőt, a bíróság börtönbüntetésre ítélte - írja a Tények.hu.

A vádlott április 23-án éjszaka surrant be egy budai kórház több kórtermébe, és ellopta az alvó betegek mobiltelefonjait. Akciója végén 175 ezer forint összértékű zsákmánnyal távozott.

A férfit a rendőrség már másnap hajnalban elfogta, őrizetbe vette és lefoglalta a nála megtalált telefonokat, amiket visszakaptak a sértettek.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az elkövetéstől számított 3 napon belül a férfit bíróság elé állította, akit a törvényszék 4 rendbeli kifosztás bűntette miatt 3 év szabadságvesztésre ítélt. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője ugyanis enyhítésért fellebbezett. Erre figyelemmel - a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében - a férfi letartóztatásban várja a másodfokú bíróság döntését.

A tolvaj ténykedését rögzített a kórház biztonsági kamerája:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában