Sport

2016.05.13. 18:32

Összetartó közösségből lett bajnoki cím Nagymányokon

A Kétyen aratott 3–2-es győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert a Nagymányoki SE, ezzel három fordulóval a bajnokság vége előtt matematikailag is a megyei II. osztály Nyugati csoportja bajnokának mondhatja magát.

Berg Sándor ([email protected])

„A szezon kezdete előtt a dobogós helyezést tűztük ki magunk elé, de még ennél is fontosabb célunk volt, hogy egy összetartó közösséget és egy jó csapatot hozzunk össze. Azt gondolom, mindkettőt maximálisan teljesítettük” – nyilatkozta Czékmány Bálint, a nagymányokiak játékos-edzője.

Az együttes az első fordulótól kezdve a tabella élmezőnyéhez tartozott, pontelőnnyel öt mérkőzést követően vette át az első helyet, amit azóta őriz.

„Ahogy jöttek az eredmények, úgy jött meg nekünk is az étvágyunk. Amikor hatpontos előnnyel mentünk a téli szünetre, akkor határoztuk el a csapattal, hogy innen már nem szeretnénk kiengedni a kezeink közül a bajnoki címet” – fogalmazott a játékos-edző.

A Nagymányok tavaly a harmadik, egy évvel korábban a második helyen végzett a másodosztály Nyugati csoportjában, ezt koronázták meg idén egy bajnoki címmel.

„Évek óta ott vagyunk a legjobbak között, úgyhogy ez többéves kemény munka eredménye, nem csak az én érdemem. Itt szeretnék köszönetet mondani Barabás Andrásnak és elődömnek, Köő Lászlónak, akik sokat tettek ezért az együttesért, hogy most bajnoki címnek örülhetünk.”

A játékos-edző hozzátette, az aranyérem ellenére jövőre is a megyei II. osztályban maradnak.

„Az utánpóltásunk megvan az első osztályhoz, de egyéb okok miatt nem vállaljuk a magasabb osztályt. Nálunk mindenki szeretetből focizik és a munka mellett jár meccsekre. Ez az egyik fő ok, a másik, hogy a megye egyhez már heti két-három edzés szükséges, ami a legtöbb játékosnál már nem fér bele a hivatása mellett. Ha jövőre megvédjük a bajnoki címünket, akkor elgondolkozunk az osztályváltások” – zárta Czékmány Bálint.

A Nagymányok vasárnap először játszik bajnokként, hazai pályán a Majosi SE II. lesz az ellenfele (15 óra).

Berg Sándor ([email protected]) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!