Kultúra

2013.02.17. 17:11

Huszonöt éve fújják, de nem unják

Jubileum Hangversennyel ünnepelt a zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara. A társasághoz csatlakoztak régebbi tagok is, de nemcsak mint zenészek.

Hanol Erzsébet

Jubileumi hangversenyt adott szombaton a Garay János Általános Iskola és AMI Liszt Ferenc Zeneiskolájának Ifjúsági Fúvószenekara. Az együttes idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját és ez alkalomból közel két órás koncerten léptek fel a PTE Illyés Gyula Karának aulájában.

A társasághoz csatlakoztak régebbi tagok is, de nemcsak mint zenészek. Kovács Zsolt karnagytól ugyanis rövid időre átvette a karmesteri pálcát Kiszler András, aki jelenleg a dombóvári Ifjúsági Fúvószenekart vezeti és Hepp Attila, aki a tolnai Fusz János Zeneiskola fúvósait irányítja.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Földesi Gyula örökös tag (jobbra) Kovács Zsolttól vette át a plakettet
[/caption]

A délután során felcsendültek magyar és külföldi szerzők komoly zenei művei, filmzenék, polka és könnyű zenei alkotások, főként az elmúlt 5-6 év repertoárjából válogatva – árulta el Kovács Zsolt. A hangversenyen örökös zenekari taggá avatták Földesi Gyulát és Szieb Lászlót, örökös tiszteletbeli taggá Ágostonné Béres Kornéliát és Szili Lajost, Matókné Misóczki Mária az Ifjúsági Fúvószenekar Alapítványának örökös tiszteletbeli elnöke lett.

Az ünnepi koncerten köszöntőt mondott Horváth István, Szekszárd polgármestere, a Zsitvai Cukrászda pedig egy tortával lepte meg a társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!